Podcast: Jaan (71) uit Nederweert fietste naar zijn dochter toen een openslaande autodeur hem fataal werd

Jaan Strijbos (slachtoffer 16) is op weg naar zijn oudste dochter in Nederweert om een lamp op te hangen. Het is donderdag 31 mei 2018 en het regent, maar hij pakt toch de fiets. Als Jaan langs een auto rijdt, vliegt de deur open. Jaan (71) valt en raakt in coma. Bijna twee weken later overlijdt hij in het ziekenhuis. Zijn dochters Wendy Knapen en Inge Smolenaars schrijven de veroorzaker een brief, vertellen ze aan De Limburger in het kader van Project 46. ‘Het was een ongeluk, je hoeft je er niet schuldig over te voelen’, schrijven ze. Luister hier hoe de dochters van Jaan het ongeluk hebben beleefd:

Over dit project

Podcast: Jaan (71) uit Nederweert fietste naar zijn dochter toen een openslaande autodeur hem fataal werd
Rik van Hulst & Judith Janssen

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg. In 2018 kwamen hier 46 mensen om het leven. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

>Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

Door Rik van Hulst & Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Nederweert