Lex Uiting komt met Limburgse gifjes

Afbeelding: Giphy.com

Lex Uiting heeft vrijdag 25 Limburgse zogenoemde GIFS gelanceerd die te gebruiken zijn in posts op sociale media zoals Instagram en Whatsapp.

Met de korte videofilmpjes kunnen gebruikers hun posts nu een Limburgs tintje geven.

De zanger en presentator kwam met het idee toen hij bij het plaatsen van Instagram Stories erachter kwam dat er eigenlijk geen Limburgse gifjes te vinden zijn. Hij besloot om ze dan maar zelf te maken.

Er zijn onder meer gifjes van Luiting als carnavalsprins of met een vlaai. "Mijn favoriete Gif is toch wel waar ik een kilo confetti in mijn gezicht gesmeten krijg!" Verder zijn er gifs van Kerkrade, Heerlen, Roermond, Weert, Maastricht, Venray en Venlo.

via GIPHY

De bewegende plaatjes zijn te vinden door te zoeken op ‘Lex Uiting’, ‘carnaval’, ‘vastelaovend’ of specifieker op het onderwerp.

via GIPHY

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen