Leo en Nettie Lataster-Schmitz uit Kerkrade vieren 65-jarig huwelijk

Nettie en Leo Lataster. Afbeelding: Peter Trompetter

Het Kerkraadse echtpaar Leo Lataster en Nettie Lataster-Schmitz heeft maandag zijn 65-jarig huwelijk gevierd. Burgemeester Petra Dassen-Housen kwam het paar maandag feliciteren.

Leo Lataster is 85 jaar en was mijnwerker op de Domaniale Mijn. Na de mijnsluiting heeft hij gewerkt als timmerman. Nettie (onder vrienden en familie beter bekend als Netsje) Schmitz is 83 jaar en heeft tot aan haar huwelijk bij Bata schoenen gewerkt.

Welgelegen

Ze hebben elkaar leren kennen bij dancing Welgelegen in Chevremont. Een neef van Leo speelde wingman en vroeg aan Nettie of ze met Leo wilde dansen. Sindsdien waren ze onafscheidelijk.

Toen Nettie 18 jaar werd mocht Leo zich thuis bij Nettie voor komen stellen. ”Ik had het zweet in de handen van de zenuwen terwijl de hele familie van Nettie op me wachtte”, herinnert Leo zich.

Leo werd door zijn schoonfamilie goedgekeurd en op 9 januari 1955 trouwden ze voor de wet. Het kerkelijk huwelijk in de Petruskerk vond daarna op 19 februari plaats. Het huwelijk bracht leo en Nettie in dat jaar ook een zoon, die tot hun grote verdriet in 1958 overleed. Het echtpaar bleef daarna altijd kinderloos.

Hobby’s

Leo is een sportliefhebber en deed aan zwemmen en handbal. „Onze gezamenlijke hobby’s zijn op vakantie naar Spanje gaan en koken”, zegt Nettie. „Verder ging ik geregeld kienen en kegelen. Ik ben drie keer koningin van de kegelclub geweest.”

Door Peter Trompetter

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Kerkrade