Touroperator Tui plukt de vruchten van het faillissement van concurrent Thomas Cook

Afbeelding: EPA

Reisorganisatie TUI profiteert van het wegvallen van branchegenoot Thomas Cook, die eerder failliet ging. De Duits-Britse onderneming rekent voor het lopende boekjaar op een sterkere winststijging dan waar het eerder van uitging, ondanks de problemen met gewraakte vliegtuigen van Boeing van het type 737 MAX waarmee vanwege de veiligheid nog niet mag worden gevlogen.

TUI meldde onder meer dat de winterboekingen 3 procent voorliggen op een jaar eerder. Daarbij lagen de gemiddelde verkoopprijzen zo’n 6 procent hoger. De boekingen voor komende zomer liggen 14 procent voor op vorig jaar, waarbij vakanties in doorsnee 3 procent duurder zijn gemaakt.

Vooral in het Verenigd Koninkrijk, waar Thomas Cook een bijzonder grote speler was, is de start van het nieuwe jaar voor TUI bijzonder sterk. Ook lijken vakantiegangers bij TUI nog niet onder de indruk van het nieuwe coronavirus, aangezien de onderneming geen teruggang merkt bij zijn boekingen voor pakketreizen of cruises.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen