Tweede verdachte van gewelddadige straatroof in Heerlen opgepakt

Afbeelding: De LImburger

De politie heeft een 22-jarige man uit het Duitse Ubach-Palenberg opgepakt. Hij wordt verdacht van de gewelddadige straatroof die in mei vorige jaar in de Vorstenstraat in Heerlen plaatsvond.

In november vorig jaar werd al een 19-jarige man, eveneens uit Ubach-Palenberg, aangehouden voor de straatroof. Dit gebeurde nadat de politie beelden van de straatroof vrijgaf.

Beelden

Het duo sloeg donderdagavond 16 mei rond half zeven toe op de Vorstenstraat. Ze beroofden een vrouw met geweld van haar tas. Op de beelden is te zien hoe de mannen kwamen aanrijden op hun fiets, er vanaf sprongen en vervolgens toesloegen. De daders grepen naar de tas van de vrouw. De vrouw werd over de straat gesleurd toen ze de tas niet gelijk losliet.

Nadat de daders de tas met geweld los wisten te krijgen, gingen ze er met de buit vandoor via de Parallelweg richting het centrum van Heerlen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen