Jeffrey van As aangesteld als technisch directeur bij Roda JC

Jeffrey van As. © Getty Images

Jeffrey van As is de nieuwe technisch directeur van Roda JC. De 47-jarige voetbalbestuurder heeft een contract voor twee en een half seizoen getekend bij de eerstedivisionist uit Kerkrade.

Jimmy Leenders

De komst van Van As hing al een poos in de lucht, maar is nu officieel. Donderdag zal hij worden gepresenteerd.

ADO

Jeffrey van As was de afgelopen jaren actief als technisch manager bij ADO Den Haag. Daar werd hij in december vorig jaar weggestuurd vanwege de tegenvallende resultaten. ADO kampte op dat moment, en nu nog altijd, met serieuze degradatiezorgen. In Den Haag werkte Van As jarenlang samen met trainer Alfons Groenendijk, die dit seizoen ook al vertrok vanwege de sportieve malaise. In hun eerste halfjaar eindigden de twee met ADO als elfde. In de twee daaropvolgende seizoenen als zevende en negende.

Voor zijn komst naar ADO was Van As zo’n drie en een half jaar technisch directeur bij NAC, dat toen nog in de eredivisie uitkwam. In januari 2014 moest hij in Breda het veld ruimen vanwege onvoldoende steun bij de aandeelhouders van de club.

Nieuwe trainer

De eerste klus die Jeffrey van As in Kerkrade wacht, is het aanstellen van een nieuwe trainer. Sinds het ontslag van Jean-Paul de Jong staat Maurice Verberne als interim-coach voor de groep, maar die beschikt niet over het juiste diploma. Nu Van As naar Roda komt, wordt ook de naam van Groenendijk vaak genoemd. De vraag is echter of die oren heeft naar een functie in Kerkrade.

Functies

Met de komst van een nieuwe technisch directeur maken Roda-eigenaren Roland Hogenelst en Stijn Koster werk van het invullen van de vele vacante functies bij de club. Roda zat al sinds het vertrek van Harm van Veldhoven (zomer 2019) zonder technisch directeur. Ook moet de club nog op zoek naar een nieuwe trainer, algemeen directeur en raad van commissarissen.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Gerelateerde berichten

Ander nieuws