Politiechef geïrriteerd omdat dader bombrieven nog spoorloos is

Bron © AD

In een hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is een bombrief ontploft. Afbeelding: ANP

De Amsterdamse politiecommissaris Frank Paauw zegt alles op alles te zetten om de afzender van de bombrieven te vinden. ,,Het irriteert me dat we de dader nog niet hebben gevonden.”

Op dit moment ziet de politie geen verband tussen de ontvangers van de explosieven, die variëren van banken en hotels tot autobedrijven op diverse plekken in het land. Volgens Paauw is als eerste onderzocht of er bijvoorbeeld een bovenliggende holding is waar een familie achter zit. „Maar die link is er niet”, zegt hij tegen de Amsterdamse zender AT5.

Lees ook: Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam, verdacht pakket in Brabant géén explosief

Het is volgens hem dan ook de vraag of er een verband is. Volgens Paauw zijn de gevolgen tot nu toe nog beperkt, maar gezien de werkwijze van de afzender - iemand die bedreigingen doet, brieven met explosieven laat bezorgen die ook afgaan - kan het veel erger aflopen. ,,Dus we zetten er alles op om te zorgen dat we hierachter gaan komen.”

Het onderzoek ligt bij de Amsterdamse politie. Volgens Paauw zit er een groot team op de zaak.

Lees ook: Oppassen als pakje tikt, sist of naar marsepein ruikt

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen