Storm Dennis: zondag uitzonderlijk warme maar winderige en natte dag in Limburg

De gevolgen van storm Dennis zullen naar verwachting minder ernstig zijn dan die van zijn voorganger Ciara. Afbeelding: ANP

Meteorologen voorspellen voor aanstaande zondag een bijzondere weerdag. Met temperaturen in Limburg van lokaal mogelijk 17 graden wordt het uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar, maar door storm Dennis is het opnieuw onstuimig.

Gemiddeld ligt de middagtemperatuur half februari rond een graad of 6.

Aan de kust is er zondag kans op zuidwesterstorm en zware windstoten tot 100 km/uur, maar ook in Limburg worden zware windstoten tot circa 80 kilometer per uur voorspeld. Daarnaast is er ook kans op regen.

Storm Dennis, de opvolger van storm Ciara die ons land vorige week zondag teisterde, trekt volgens de laatste voorspellingen een stuk noordelijker langs ons land, waardoor de gevolgen minder ernstig zullen zijn.

Lees ook: Als storm Dennis niet te hard blaast, trekken uitgestelde optochten zaterdag door Grubbenvorst en ’t Ven

Vrijdag is het half tot zwaar bewolkt en mogelijk valt aanvankelijk regionaal nog wat regen. Later in de ochtend is het overal droog met ruimte voor de zon. De wind is zwak of matig en waait uit westelijke richtingen. De temperatuur loopt op tot zo’n 10 graden.

Zaterdag kruipt het kwik richting de 14 graden. Opnieuw is het bewolkt en kan er hier en daar regen vallen. Ook de wind is nadrukkelijk aanwezig.

Na het weekend komt de zon wat vaker tevoorschijn, maar het blijkt onstuimig. De temperatuur maandag ligt rond de 11 graden.

Lees ook: Nog even en dan komen de stormen met Nederlandse namen, te beginnen met Francis en Gerda

De dagen daarna is het rustiger en droger met af en toe zon, maar ook een enkele bui. De maxima komen uit rond 8 graden en tijdens een nacht met opklaringen kan de temperatuur landinwaarts dalen naar het vriespunt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen