Renault boekt eerste jaarverlies in tien jaar

Afbeelding: Getty Images

De Franse autofabrikant Renault heeft vorig jaar rode cijfers geschreven.

Het is voor het eerst in tien jaar dat het concern een boekjaar afsluit met verlies. Ook de omzet van het concern liep terug, zoals het bedrijf eerder al voorspelde.

Het nettoresultaat van Renault werd onder andere gedrukt door het belang van de Fransen in de Japanse samenwerkingspartner Nissan. Doordat Nissan veel slechter is gaan presteren, daalde de bijdrage van dit belang aan Renaults resultaat aanzienlijk.

Nissan verlaagde zijn verwachtingen omtrent de winst donderdag nog drastisch bij zijn kwartaalcijfers. Daarbij maakte het bedrijf ook bekend dat er geen slotdividend in zit voor zijn aandeelhouders, waaronder dus Renault.

Onder de streep resteerde een verlies van 141 miljoen euro voor Renault. Een jaar eerder boekte de automaker nog een nettowinst van 3,3 miljard euro. De omzet kromp met 3,3 procent tot 55,5 miljard euro.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen