Vollemaanwandeling met oorlogsverhalen in de Groote Peel

Soldaten van de 7th Armored Division aan het werk in De Peel. Afbeelding: Imperial War Museum (IWM)

De Vollemaanverhalenwandeling in De Groote Peel staat maandag 9 maart in het teken van de Tweede Wereldoorlog.

Leden van vertelclub Verve vertellen op verschillende plekken langs de route verhalen geïnspireerd op het boek ‘Death Valley de Peel’ van Piet Snijders. De zes korte verhalen in dit boek en de gelijknamige tentoonstelling in Museum Klok & Peel zijn gebaseerd op gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in en rondom de Peeldorpen Asten-Ommel, Someren, Deurne en Ospel.

Voordat de wandelaars op pad gaan, geeft de schrijver een korte inleiding in buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk in Ospel. Daarna begeven de deelnemers zich in groepjes onder begeleiding van een Peelgids op de twee kilometer lange route, die geheel over verharde paden voert.

Tussen 19.30 en 20.30 uur start om het kwartier een nieuwe groep. Deelname kost 9 euro. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Nederweert