VVV zet ongeslagen reeks voort met zege tegen Heracles

Negen punten uit vijf duels. VVV blijft ongeslagen in 2020. Vrijdagavond werd Heracles Almelo verslagen. Aanvoerder Danny Post kroonde zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

VVV voerde één wijziging door ten opzichte van de vorige wedstrijd die gelijk werd gespeeld in en tegen Heerenveen (1-1). John Yeboah startte in de plaats van Jerome Sinclair.

Lees ook: Bruns verslaat met VVV zijn oude liefde Heracles

Heracles-trainer Frank Wormuth bedacht als tactiek om VVV het spel te laten maken. VVV had moeite om de vrije man voorin te vinden, maar door geklungel van Heracles in de achterhoede en goed druk zetten van de Venlonaren kreeg Danny Post na 21 minuten op de rand van het zestienmetergebied een schotkans die hij verzilverde: 1-0.

VAR

Meteen na de openingstreffer had Oussama Darfalou de 2-0 op zijn schoen liggen, maar hij schoot de bal oog in oog met Heracles-doelman Janis Blaswich hoog over. Heracles liet VVV ook na de 1-0 aan de bal. Op slag van rust vroeg VVV om een strafschop nadat Darfalou naar de grond ging, maar scheidsrechter Oostrom zag er niets in na het inseinen van de VAR.

Na rust besloot Wormuth van speelwijze te veranderen en zette Heracles meteen druk op de Venlose defensie. VVV kreeg echter de eerste mogelijkheid in de tweede helft. Die was opnieuw voor Darfalou die wederom een niet te missen mogelijkheid om zeep hielp. Na een voorzet van Yeboah schoot de Algerijn van dichtbij weer hoog over.

Kans Heracles

De eerste kans voor Heracles kwam een klein kwartier voor tijd toen eredivisie-topscorer Cyriel Dessers de bal over schoot. Meteen daarna bracht VVV-trainer Hans de Koning Simon Janssen in de ploeg voor Peter van Ooijen.

Tien minuten voor tijd kreeg VVV in eerste instantie wel een strafschop van Oostrom toen Yeboah neergehaald leek te worden, maar op advies van de VAR trok de arbiter zijn beslissing weer in. Ondanks deze domper trok VVV vervolgens de 1-0 zege wel over de streep.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #26. Video: De Limburger

Door Qasim Hakim

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen