Roda weert zich kranig, maar is niet opgewassen tegen De Graafschap

Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Roda JC is er vrijdagavond niet in geslaagd een resultaat te boeken op bezoek bij De Graafschap. De ploeg van interim-coach Maurice Verberne weerde zich een uur lang meer dan behoorlijk op De Vijverberg, maar moest daarna toezien hoe thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toetrok: 2-0.

Interim-coach Maurice Verberne had zijn team, deels noodgedwongen, op de schop gegooid. Zo verving hij doelman Muyters door Novakovic en kreeg Souren een basisplaats ten koste van Rösch.

Jensen

Een week na de afgang in eigen huis tegen FC Den Bosch (1-5) leek Roda zich opnieuw vroeg in de nesten te werken. De wedstrijd was amper een paar minuten onderweg of Richard Jensen, die na lang blessureleed eindelijk weer eens in de basis kon starten, werkte de bal al bijna in eigen doel. Tot opluchting van iedereen in het zwart-geel hobbelde bal tegen de paal.

Lees ook: Jensen terug in basis is een lichtpuntje bij Roda

Het was meteen de grootste mogelijkheid van de eerste helft. De Graafschap was weliswaar de betere ploeg, maar kwam met moeite tot grote kansen. Die ene keer dat vleugelaanvaller Van Mieghem vrije doortocht kreeg, stuitte hij op de uitgekomen Novakovic. Die lapte de zijn tegenstander pootje, maar kwam weg met een gele kaart omdat er nog verdedigers in de buurt liepen.

Reflex

Na rust golfde het spel in eerste instantie wat meer op en neer. Nijland liet het in riante positie na om De Graafschap op voorsprong te schieten, aan de overzijde stuitte Croux op doelman Jurjus. Na iets meer dan een uur wist De Graafschap de ban dan toch te breken. Invaller Hamdaoui klopte Novakovic met een laag schot in de korte hoek: 1-0. Niet veel later leek de thuisploeg meteen op 2-0 te komen, maar dat wist de jonge doelman met een knappe reflex te voorkomen.

Vlak voor tijd schoot De Graafschap de wedstrijd alsnog in het slot. Slattery, opnieuw een invaller, scoorde met een droge knal in de lange hoek: 2-0. Roda probeerde met enkele aanvallende wissels nog een slotoffensief te forceren, maar groot gevaar leverde dat niet op.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #26. Video: De Limburger

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen