Mares en Bertrams helpen MVV aan zege op mak Go Ahead Eagles

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg

Bas Quaedvlieg © Bas Quaedvlieg

MVV heeft de goede reeks in eigen huis zondagmiddag een vervolg weten te geven. De ploeg van Fuat Usta won in een even winderig als rommelig duel met 3-0 van Go Ahead Eagles.

Jimmy Leenders

Middenvelder Luc Mares was met twee doelpunten de gevierde man. Ook doelman Bertrams was met enkele knappe reddingen uitblinker aan Maastrichtse zijde. Door de overwinning op Go Ahead is MVV nu negen thuiswedstrijden op rij ongeslagen.

Harde wind

MVV was vanaf de start de bovenliggende partij in een duel dat – mede door de harde wind – erg rommelig oogde. Veel grote mogelijkheden wist de ploeg echter niet te creëren. Na een half uur kwam de ploeg toch verdiend op voorsprong. Na een redding van Go Ahead-doelman Verhulst kreeg middenvelder Luc Mares de bal per toeval voor zijn voeten. De MVV’er aarzelde niet en schoot hard en hoog binnen: 1-0.

Paal

Na de rust kroop Go Ahead, dat op donderdag nog tegen FC Utrecht speelde in het bekertoernooi, wat uit de schulp. Na een uur viel de eerste serieuze kans voor de bezoekers te noteren. Verdediger Jenthe Mertens, die in de jeugd nog voor MVV uitkwam, had de bal van dichtbij voor het intikken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Terwijl Go Ahead Eagles met enkele aanvallende wissels op jacht ging naar de gelijkmaker, was het juist MVV dat toesloeg. Een eerste poging van Thijmen Goppel uit een hoekschop eindigde nog op de paal, daarna was het opnieuw Luc Mares die goed stond op te letten: 2-0.

Bertrams

In de slotfase was het Go Ahead dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Dat leverde enkele grote kansen op, maar MVV-doelman Nigel Betrams hield zijn ploeg met drie uitstekende reddingen in een paar minuten tijd knap op de been. In de ruimte die aan de overkant ontstond mocht aanvoerder Anthony van den Hurk de derde MVV-treffer van de middag aantekenen: 3-0.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws