Groenendijk sluit snelle komst naar Roda uit

Afbeelding: Pro Shots

Alfons Groenendijk stapt sowieso niet tussentijds in als trainer van Roda JC. Dat zei de coach zondag in een interview op FOX Sports, de zender waar hij als analist voor werkt.

Groenendijk wordt genoemd bij Roda, dat op zoek moet naar een opvolger van de ontslagen hoofdcoach Jean-Paul de Jong.

Interim

De man die de nieuwe coach moet aanstellen is Jeffrey van As, die afgelopen week werd gepresenteerd als technisch directeur. Van As werkte bij zijn vorige club ADO Den Haag succesvol samen met Groenendijk en gaf toe dat hij de coach graag naar Kerkrade zou zien komen. Daarnaast sprak hij uit dat hij de nieuwe trainer graag al dit seizoen voor de groep wil hebben. Interim-coach Maurice Verberne beschikt immers niet over het juiste diploma en mag maar tot begin maart als hoofdcoach dienen.

Groenendijk liet zondagmorgen in Goedemorgen Eredivisie weten dat als hij al instapt, hij dat sowieso niet tussentijds doet. „Het is uitgesloten dat ik nu instap”, reageerde de coach. „Ik heb nog lang geen besluit genomen over mijn toekomst. Er zijn wel meer dingen op me afgekomen, dus ik ga er rustig over nadenken. Het besluit over mijn toekomst komt ergens in de komende maanden.”

Door Onze verslaggever

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen