FC Utrecht kwaad op rellende supporters in Frankrijk

Bron © AD

SC Bastia-supporters in de straten van het Noord-Franse Sedan na de massale vechtpartij met de Nederlanders voorafgaand aan het tweede divisie-treffen tussen Sedan en Bastia. Afbeelding: AFP

FC Utrecht is kwaad op een groep supporters die afgelopen weekeinde in de Franse stad Sedan aan het vechten was met groep aanhangers van Bastia. Het gaat om twintig tot dertig fans van FC Utrecht.

,,FC Utrecht distantieert zich van het vertoonde gedrag van de groep die zich afgelopen zaterdag in Sedan bevond. Het gedrag past niet bij de club en hetgeen zij wil uitstralen. Op dit moment trekt FC Utrecht gezamenlijk op met de politie, gemeente en justitie om te onderzoeken welke maatregelen verbonden worden aan het gedrag”, stelt FC Utrecht in een verklaring.

Lees ook: Gewonden bij treffen voetbalfans in Frankrijk: ‘Nederlanders kwamen vooral om te vechten’

De Franse autoriteiten krijgen hulp van de Nederlandse autoriteiten voor het onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij, waarbij volgens Franse media zes gewonden vielen. De Nederlanders waren afgekomen op de wedstrijd tussen CS Sedan en Bastia uit Corsica in de Franse vierde divisie.

Luister hier naar de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Slechtste arbitrale prestatie dit seizoen | Voetbalpodcast #44. Video: De Limburger

Door Redactie