Laatste wens Fernando Ricksen: urn bijgezet in Sittard

De urn van Fernando Ricksen wordt door zijn weduwe Veronika gedragen. Afbeelding: Ermindo Armino

De as van Fernando Ricksen is dinsdagmiddag bijgezet in Sittard. De plechtigheid vond plaats op RK Urnenhof. Die bewaarplaats ligt in de wijk Baandert, de plek waar het oude stadion van Fortuna stond en Ricksen zijn carrière begon.

Eerder kreeg de vijf maanden geleden aan ALS overleden verdediger al een grote uitvaart in Glasgow. Daar kwamen destijds duizenden mensen naar toe om hun laatste eer te bewijzen. De bijzetting in Sittard was de laatste wens van de oud-international.

Lees ook: Tweede uitvaart voor Fernando Ricksen: ‘Was zijn laatste wens’

De bijeenkomst in Sittard - geleid door deken Van Rens - werd door een select gezelschap bijgewoond. Daarbij onder anderen Ricksens weduwe Veronika, zijn biograaf Vincent de Vries en ook Fortuna Sittard-coryfeeën als Kevin Hofland en Perr Schuurs.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: de rebel die een held werd

Laatste wens Fernando Ricksen: urn bijgezet in Sittard
Ook Perr Schuurs was bij de plechtigheid in Sittard aanwezig. Foto: Ermindo Armino
Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen