Nog geen unaniem juryoordeel in Weinstein-zaak

Bron © ANP

Afbeelding: AFP

De jury die moet oordelen of Harvey Weinstein schuldig is inzake de drie aanklachten van seksueel misbruik die tegen hem lopen, heeft op hun eerste dag na de slotpleidooien van beide kanten het gererechtsgebouw onverrichterzake verlaten.

De zeven mannen en vijf vrouwen die over het lot van de gevallen Hollywood-producer moeten beslissen, werden het nog niet eens over schuldig of onschuldig. De juryleden gaan woensdag om 9:00 uur (lokale tijd) in New York verder met hun beraad.

In principe wordt van hen verwacht dat ze dit elke dag doen van 9:00 uur tot 16:30 uur op doordeweekse dagen. In het weekend zijn ze vrijgesteld van hun juryplicht. De zaak wordt pas afgesloten als de jury tot een unaniem oordeel weet te komen.

De eens zo gevierde Hollywood ‘mogul’ lijkt vooralsnog niet wakker te liggen van alles wat er gebeurt. Op de vraag hoe hij zich voelde, toen hij op weg was naar de rechtbank, antwoordde hij tegenover een journalist: „Alles gaat prima met mij.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen