Open Universiteit benoemt nieuwe hoogleraar

Gregor Langfeld Afbeelding: Open Universiteit

De Open Universiteit in Heerlen heeft Gregor Langfeld benoemd tot hoogleraar Moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis. De benoeming bij de faculteit Cultuurwetenschappen heeft is ingegaan per 1 februari 2020.

Prof. dr. Gregor Langfeld is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst. Hij doet onderzoek naar onder andere Duitse kunst en de interactie tussen kunst, politiek en maatschappij gedurende specifieke periodes zoals de jaren van het nationaalsocialisme. Speciale aandachtsgebieden zijn migratie, roofkunst en herkomstonderzoek.

Gregor Langfeld (1964) is geboren in Duitsland en woont sinds 1989 in Nederland. Hij studeerde Vergelijkende kunstwetenschap aan de VU in Amsterdam en promoveerde in 2010 bij de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de canonisering van moderne Duitse kunst in de Verenigde Staten.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen