Open Universiteit benoemt nieuwe hoogleraar

Gregor Langfeld Afbeelding: Open Universiteit

De Open Universiteit in Heerlen heeft Gregor Langfeld benoemd tot hoogleraar Moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis. De benoeming bij de faculteit Cultuurwetenschappen heeft is ingegaan per 1 februari 2020.

Prof. dr. Gregor Langfeld is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst. Hij doet onderzoek naar onder andere Duitse kunst en de interactie tussen kunst, politiek en maatschappij gedurende specifieke periodes zoals de jaren van het nationaalsocialisme. Speciale aandachtsgebieden zijn migratie, roofkunst en herkomstonderzoek.

Gregor Langfeld (1964) is geboren in Duitsland en woont sinds 1989 in Nederland. Hij studeerde Vergelijkende kunstwetenschap aan de VU in Amsterdam en promoveerde in 2010 bij de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de canonisering van moderne Duitse kunst in de Verenigde Staten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen