Bozeník start met Feyenoord tegen Fortuna

Róbert Bozeník. Afbeelding: Pim Ras Fotografie

Róbert Bozeník krijgt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (19.45 uur) zijn eerste basisplek als speler van Feyenoord. Hij vervangt Nicolai Jørgensen, die een teenblessure heeft.

Bozeník, de Slowaakse spits die afgelopen winter voor 4 miljoen euro over kwam van MSK Zilina, mocht al invallen tegen FC Emmen en afgelopen week ook op bezoek bij PEC Zwolle. Hij werd de held van Feyenoord door in de slotfase de winnende goal te maken voor de Rotterdammers (3-4).

Naast Jørgensen ontbreken tegen Fortuna ook Oguzhan Özyaküp, Eric Botteghin en Luis Sinisterra. Laatstgenoemde viel uit in het duel met PEC Zwolle en komt dit seizoen niet meer in actie door een knieblessure. ,,Twee weken geleden vertelde ik dat we geen geblesseerde spelers meer hadden’’, zei Advocaat. ,,Nu is het anders, helaas.’’ Sam Larsson zal beginnen als linkerspits, bij afwezigheid van Sinisterra.

Serie Advocaat

Dick Advocaat kreeg uiteraard weer vragen over de serie die hij met Feyenoord heeft neergezet. Ernst Happel verloor ooit zijn eerste 31 wedstrijden niet in zijn eerste seizoen als trainer van Feyenoord. Advocaat kan tegen Fortuna Sittard op 12 komen. ,,Maar ik ben er niet echt mee bezig hoor, ik hou niets bij. Dat het nu over Happel gaat vind ik wel mooi. Hij was mijn eerste trainer en hij was een heel grote meneer in de voetballerij. Dat is wel bijzonder. Verder moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn.’’

Feyenoord is de huidige nummer drie van de eredivisie met vier punten minder dan AZ, de nummer twee op de huidige ranglijst. Feyenoord heeft één punt meer dan PSV en twee punten meer dan Willem II.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Slechtste arbitrale prestatie dit seizoen | Voetbalpodcast #44. Video: De Limburger

Door Mikos Gouka

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen