Allereerste Rosa-Run door centrum van Sittard op Paasmaandag

Afbeelding: Getty Images

In het centrum van Sittard klinkt Paasmaandag 13 april om 13.00 uur het startschot van de allereerste Rosa-Run.

Doel van dit nieuwe loopevenement is om binnen vier uur in estafettevorm een afstand van een marathon af te leggen. De opbrengst van het evenement is voor het goede doel: Stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in heel Limburg.

De Rosa-Run wordt gelopen in estafettevorm door teams, die minimaal uit vier en maximaal uit tien lopers bestaan. Het aantal rondjes per loper kan door het team zelf bepaald worden, mits elk teamlid minimaal één ronde loopt.

Bijzonder aan de Rosa-Run is dat er niet alleen gelopen wordt voor het goede doel, maar dat mensen uit de doelgroep van deze organisatie ook betrokken worden bij het evenement. Elk team wordt gekoppeld aan iemand met een verstandelijke beperking: de buddy. Deze buddy kan door het team zelf geregeld worden of door de organisatie van de Rosa-Run. De buddy maakt in principe geen onderdeel uit van de estafette-marathon, maar kan wel onder begeleiding van iemand van het team een of meerdere ronde lopen of een andere neventaak hebben.

Het parcours bestaat uit 27 rondjes van 1,55 kilometer door het historisch centrum van Sittard. Start- en finish is op de Markt in Sittard en de wisselzone en de voorzieningen voor de deelnemers zijn op het Kloosterplein gelegen. Verder zullen de lopers op diverse plaatsen langs het parcours muzikaal ondersteund worden.

Inschrijven kan tot 31 maart 2020 en via de website www.rosa-run.nl.

Door Redactie
Sittard-Geleen