Ook Venray, Bergen en Gennep blazen alle optochten op zondag af

Afbeelding: Limburger.nl

Nadat de meeste andere gemeenten het besluit al hadden genomen op de optochten op zondag af te gelasten, hebben zondagmorgen ook de gemeenten Venray, Bergen en Gennep besloten dit te doen vanwege de verwachte windstoten.

In Venray gaat het om de optochten van Vredepeel, Smakt-Holthees, Merselo, Castenray, Heide, Leunen, Oirlo, Oostrum en de kinderoptocht van Venray gaan daardoor zondag niet door. De gemeente heeft de verwachting dat de optochten van maandag (waaronder de grote optocht van Venray) en dinsdag wel door zullen gaan.

Lees ook: Afgelastingen op carnavalszondag: streep door optochten Heerlen, Blerick, Geleen, Sittard, Weert, Venray en meer

Venray heeft de carnavalsverenigingen die hun optocht moeten afblazen laten weten geen bezwaar te hebben als de optochten op een ander moment tijdens de carnavalsdagen worden georganiseerd. Het is aan de verenigingen zelf om dat te plannen.

De Piëlhaas in Venray hebben dat alternatief voor de kinderoptocht al bedacht. Jeugdige deelnemers mogen - als ze dat willen - meetrekken in de grote optocht van Venray maandagmiddag. Ze dienen zich dan wel tussen 10.30 en 11.15 opnieuw in te schrijven in de jeugdtent. Op die manier weet De Piëlhaas hoeveel extra deelnemers er mee zullen trekken. Ze zullen dan na de grote prinsenwagen van Venray meetrekken en voor de jeugdprinsenwagen van Venray, die dit keer de optocht zal afsluiten. De organisaties van de optochten laten weten dat de oplossingen voor sommige groepen niet ideaal zal zijn, omdat men van plan was in beide optochten mee te trekken, maar toch vinden ze het de meest ideale oplossing. „En mochten de weersomstandigheden maandag nog steeds ongunstig zijn, communiceren we daar maandag opnieuw over”, aldus de organisaties.

Bergen

Ook de gemeente Bergen en Gennep zagen zich genoodzaakt de carnavalsverenigingen mee te delen om de zondagoptochten te annuleren. Burgemeester Manon Pelzer van Bergen heeft de verenigingen laten weten dat de verenigingen zelf mogen plannen wanneer ze de optocht deze carnaval in willen halen.

Gennep

In Gennep staat al vast dat de optochten van Gennep en Milsbeek naar dinsdag 25 februari worden verplaatst. In Gennep begint de optocht direct na de kinderoptocht die om 13.00 uur start. De optocht in Milsbeek begint om 15.00 uur.

Een uniek kijkje achter de schermen bij Erwin| De Weeg Op #2

De weeg op - Erwin (V2). Video: De Limburger

Door Eric Seuren