Westa vrouwen dicht bij stunt tegen VTV

Li Nan Sun. Afbeelding: Luc Lodder

De hoofdmacht van AnytimeFitness/Westa met de kopvrouwen Li Nan Sun en ex-international Linda van de Leur-Creemers en het aanstormende talent Emma van der Zanden puurde er zondagmiddag na een slijtageslag van vier uur een 3-3 puntendeling uit tegen titelkandidaat VTV.

Eerder verloor Westa in Wessem nog met 2-4 van Vreeswijkse Tafeltennisvereniging.

Het meespelen van Li Nan Sun was de grote verrassing van de middag. De Chinese speelde enkele weken geleden in Wessem haar afscheidswedstrijd. Haar geplande terugkeer naar China heeft echter nog steeds niet plaatsgevonden. Vanwege het coronavirus zijn tot dusver alle vluchten naar China gecanceld.

Linda Creemers verloor het openingsduel tegen VTV’s onverslijtbare trainster/speelster Li Dong (49) met 1-3. Li Nan Sun verloor aansluitend met 2-3 van Sanne de Hoop. Emma van der Zanden zorgde voor een stunt door voor het eerst in lange tijd Emine Ernst te verslaan: 2-1. Na de pauze bogen Li Nan Sun, 3-2 overwinning op Li Dong - en Linda Creemers - 3-1 tegen Emine Ernst - de achterstand om in een 3-2 voorsprong voor Westa. In de slotpartij was Emma van der Zanden echter kansloos tegen VTV-kopvrouw Sanne de Hoop. 0-3 verlies. Daardoor werd de eindstand 3-3.

Door Door Ton Reijnaerts