Veroordeelde Weinstein naar het ziekenhuis wegens ‘pijn op de borst’

© EPA

Enkele uren na zijn veroordeling wegens seksueel misbruik is Harvey Weinstein naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft zijn woordvoerder laten weten. De rechter had Weinstein, die tot zijn veroordeling op borgtocht vrij was, juist naar de gevangenis gestuurd in afwachting van zijn strafeis.

Redactie

In de handboeien verliet de 67-jarige Weinstein maandagmiddag de rechtszaal in Manhattan om naar de gevangenis op Rikers eiland te worden gebracht. Maar nog geen enkele uren later werd hij overgebracht naar het Bellevue Hospital in Manhattan nadat hij had geklaagd over pijn op de borst, zo melden diverse Amerikaanse media.

Lees ook: Jury acht Harvey Weinstein schuldig aan seksueel misbruik

Weinstein was tot zijn veroordeling van maandag vrij op een borgsom van 2 miljoen, maar rechter James Burke beval hem naar de gevangenis te brengen tot zijn definitieve straf bekend wordt op 11 maart. Zijn advocaat, Donna Rotunno, had er bij de rechter juist op aangedrongen om hem vrij te laten, vanwege een mislukte rugoperatie. Weinstein verscheen de meeste dagen voor de rechtbank achter een rollator die hij nodig zou hebben vanwege die rugproblemen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws