Duitse politie: automobilist die inreed op carnavalsoptocht verwondde 18 kinderen

Bron © AD

De automobilist reed in op een carnavalsoptocht in de Duitse plaats Volkmarsen. Afbeelding: AD/EPA

De automobilist die maandag opzettelijk inreed op een carnavalsoptocht in de Duitse plaats Volkmarsen heeft in totaal 52 mensen verwond, onder wie 18 kinderen, zei de politie in de deelstaat Hessen dinsdag op Twitter. Het motief van de 29-jarige dader blijft nog onduidelijk.

Van de gewonden worden er 35 behandeld in een ziekenhuis, de andere 17 konden al naar huis. Aan de carnavalsoptocht namen in totaal 700 mensen deel, verdeeld in 27 groepen, verklaarde voorzitter Christian Diste van de plaatselijke carnavalsvereniging tegenover Duitse media.

Lees ook: Automobilist rijdt met opzet in op carnavalsoptocht in Duitsland: tientallen gewonden

Volgens ooggetuigen reed de automobilist maandag omstreeks 14.45 uur enkele wegversperringen omver, reed hij met hoge snelheid in op de stoet en kwam zijn zilvergrijze Mercedes-stationwagen pas na een meter of 30 tot stilstand. De bestuurder gaf toen nog gas, aldus de getuigen. ,,We hadden de indruk dat de bestuurder zich vooral op kinderen richtte’’, verklaarden ze maandag tegenover lokale media.

Vooralsnog geen aanslag

De autoriteiten noemen het carnavalsincident vooralsnog geen aanslag. De bestuurder is ook zelf gewond geraakt en kon niet onmiddellijk worden ondervraagd. Volgens persbureau DPA is de twintiger bij de autoriteiten niet bekend als extremist, maar kwam hij wel in aanraking met de politie wegens belediging, huisvredebreuk en dwangdelicten. Dat verklaarden veiligheidsbronnen tegenover het persbureau.

Lees ook: Man die inreed op optocht is bekende van politie

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) reageerde ontzet op het drama in Volkmarsen. ,,Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden’’, liet ze via regeringswoordvoerster Ulrike Demmer naar buiten brengen op Twitter. ,,Ik wens iedereen een spoedig en volledig herstel toe.’’ De kanselier bedankte ook de politie en hulpverleners.

Het incident gebeurde slechts enkele dagen nadat een schutter negen mensen met een migrantenachtergrond in Hanau, ook in Hessen, doodde. Inwoners van de deelstaat waren bang voor een nieuwe aanslag.

Video: De Limburger

Door Redactie