Video: Vele honderden mensen gedenken slachtoffer carnavalsdrama

Honderden mensen uit Ulestraten en omstreken hebben dinsdagmiddag de herdenkingsbijeenkomst voor de verongelukte Ruud Willems bijgewoond. Ze lieten enkele honderden ballonnen op in de drie carnavalskleuren.

Met veel tranen, ondersteunende schouders, condoleances, maar ook met carnavalsmuziek is de 35-jarige Ruud Willems herdacht. Hij is maandagavond verongelukt toen de tractor die hij bestuurde, met daarachter een carnavalswagen, Op de Beukel in de berm belandde en kantelde. Het slachtoffer woonde in de buurtschap Kasen bij Bunde, maar is afkomstig uit Ulestraten.

Honderden ballonnen

Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst op het dorpsplein in Ulestraten zijn honderden ballonnen opgelaten. Het aantal aanwezigen, onder wie de ouders van Ruud Willems en burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen, was zo groot dat er lang niet voor iedereen een ballon was.

Lees ook: Carnavalisten in shock na dodelijk ongeluk met optochtwagen

De menigte stond stil bij het motto van Ruud Willems: geniet van het leven. Om dat kracht bij te zetten werd Sjef Diederens Geneet van ut Laeve gedraaid, wat Ulestraten voorzichtig sjoenkelend meezong.

„Iedereen zal dit verdriet op zijn eigen manier verwerken, thuis, met een glas bier of in het café. laten we respect hebben voor iedereen. De drie cafés van Ulestraten zijn vandaag open. Hoe de dag verder verloopt, weten we niet. We laten ons leiden”, sloot de woordvoerder van carnavalsvereniging de Kuutebieters van Ulestraten de bijeenkomst af.

Lees ook: Drama met carnavalswagen: tractor kwam in berm terecht, wind niet van invloed

In de berm op de plek waar Willems is verongelukt, hebben vrienden inmiddels een gedenkplek ingericht. Dinsdagochtend hebben ze daar vliegensvlug een kruis, bloemen, kaarsjes en een foto van hun overleden makker geplaatst. Bij de foto staat de tekst ‘Ozze biste vrund, rust zacht’.

Door Benti Banach