Coronavirus duikt op vlak over de grens bij Sittard

Het coronavirus is dinsdag Limburg tot aan de grens genaderd. Een 47-jarige man uit het Duitse Gangelt is, volgens de Rheinische Post, besmet met het virus. Hij zou in kritieke toestand verkeren.

Ook zijn echtgenote is vermoedelijk besmet. Beide echtelieden zijn overgebracht naar het universiteitsziekenhuis van Düsseldorf. Daar zullen ze in quarantaine worden geplaatst. Het is de eerste besmetting in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Volgens de Duitse krant is het slachtoffer ernstig ziek. Het echtpaar zou niet gereisd hebben, maar veel contacten hebben met Chinezen.

Dinsdagavond kwam in de regio Heinsberg de crisisstaf bijeen. Alle scholen en kinderdagverblijven in het gebied zullen woensdag gesloten blijven. De crisisstaf van de deelstaat komt vandaag bijeen om meer maatregelen nodig zijn.

Ook in de deelstaat Baden-Wurttemberg werd gisteren een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Een 25-jarige man is ziek geworden na een bezoek aan de Italiaanse regio Lombardije.

Volgens de Rheinische Post zou het aantal besmettingen in Duitsland inmiddels op achttien staan.

Het coronavirus grijpt om zich heen in Europa. Met name in Italië komen er elke dag meer gevallen bij: de teller staat hier inmiddels op ruim driehonderd besmettingen. Elf – vooral oudere – Italianen zijn al bezweken aan het virus.

Meldingen komen niet meer alleen uit het noorden van het land, maar ook uit Toscane en Sicilië. De zorgen over Italië leidden gisteren tot een spoedoverleg in de hoofdstad Rome, met de ministers van Volksgezondheid van buurlanden. Vanuit Italië lijkt het coronavirus zich te verspreiden naar omliggende landen. Meldingen komen uit ­Kroatië, het Oostenrijkse Tirol, Zwitserland, van het Spaanse vasteland en uit het Noord-Afrikaanse Algerije.

Op het Canarische eiland Tenerife is dinsdag een hotelcomplex in quarantaine geplaatst. De circa duizend gasten, onder wie dertien Nederlanders, worden getest op het coronavirus. Dat gebeurde nadat bekend was geworden dat een 69-jarige Italiaanse arts die in het resort verbleef, besmet is. Gisteravond werd er een tweede besmetting vastgesteld. Ook in het Oostenrijkse Innsbruck ging een hotel dicht. Daar heeft een Italiaanse receptionist gewerkt die het virus heeft opgelopen. Het hotel werd dinsdagavond laat weer vrijgegeven.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen