Nederlands Mijnmuseum begint een ‘mijnlampenspreekuur’

Over de mijnlamp kunnen experts van het Nederlands Mijnmuseum veel te vertellen op hun spreekuur. Afbeelding: Rob Oostwegel

Wie nog een mijnlamp bezit en wil weten wat die waard is, kan vanaf 6 maart terecht bij het mijnlampenspreekuur van het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen.

In heel wat huiskamers hangt een mijnlamp aan de muur. Steeds vaker betreft het een geschenk, erfstuk of verzamelobject. De experts van het Nederlands Mijnmuseum laten er graag hun licht over schijnen.

Zij kunnen vertellen wat voor soort mijnlamp het is en wellicht ook in welke mijn deze ooit is gebruikt. Is het een zeldzaam exemplaar? Als bijvangst kunnen allerlei verhalen bovenkomen, meldt het museum hoopvol.

Het mijnlampenspreekuur is van 14.00 tot 16.00 uur aan het Mijnpad 2 in Heerlen (tweede verdieping, alleen bereikbaar per trap). De keuring is gratis.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen