Groenewegen oppermachtig bij sprint in Dubai

Bron © AD

Dylan Groenewegen komt juichend over de streep in Dubai. Afbeelding: Cor Vos

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. De sprinter van Jumbo-Visma was de snelste in de massasprint van een rit over 173 kilometer met start en aankomst in Dubai.

Groenewegen klopte de Colombiaan Fernando Gaviria. Pascal Ackermann, de winnaar van de eerste etappe, moest genoegen nemen met de derde plaats. Groenewegen vierde zijn derde zege van het seizoen. De Amsterdammer won ook al twee ritten in de Ronde van Valencia.

Lange ontsnapping

De Australiër Will Clark en zijn Servische medevluchter Veljko Stojnic kleurden de vierde etappe met een lange ontsnapping. Clark bleef alleen over maar werd ruim 7 kilometer voor de finish achterhaald door het peloton, dat werd aangevoerd door de ploegen met de beste sprinters.

Adam Yates blijft in de leiderstrui. De Engelse coureur van Mitchelton-Scott maakte indruk in de derde etappe. Hij kwam alleen boven op de top van Jebel Hafeet, een berg van 10,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent.

De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten eindigt zaterdag met een vlakke rit met start en finish in Dubai.

Door Redactie

F1-spel: Wordt dit het jaar van Max Verstappen?

Speel gratis mee met het Formule 1-spel van De Limburger en maak wekelijks kans op mooie prijzen. Daag je familie, collega's of vrienden uit in een eigen groep en maak tevens kans op een kart-arrangement t.w.v. € 250!

> delimburger.nl/f1