DSM schenkt 106 miljoen vitamine C-pillen aan China

Medewerker DSM maakt vitamine C-pillen. Afbeelding: DSM

Fijnchemiebedrijf DSM uit Heerlen steunt de strijd tegen het coronavirus met de donatie van 106 miljoen vitamine C-pillen aan de ziekenhuizen in en rond Wuhan in China.

Daarnaast schenkt DSM 125.000 euro aan het Chinese Rode Kruis voor de aankoop van medische apparatuur die nodig is om het virus te bestrijden.

De miljoenen tabletten worden geschonken aan Wuhan Union Hospital of China, ziekenhuizen in Jingzhou in de provincie Hubei en aan ziekenhuizen in de Chinese steden waar DSM productielocaties en kantoren heeft.

De vitamines zijn in eerste instantie bedoeld voor het medisch personeel om te zorgen dat deze mensen op de been blijven, zegt een woordvoerder van DSM. „Maar als ze ervoor kiezen om die pillen aan patiënten te geven, is dat natuurlijk ook prima.”

De pillen worden geproduceerd in de DSM-fabriek in het Chinese Jiangshan.

„Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen”, zegt de woordvoerster.

DSM opende begin jaren negentig de eerste locatie in China. Inmiddels zijn er 47 vestigingen waar 5000 mensen werken.

Door Monique Evers

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →