Trump ziet weinig gevaar in coronavirus

Afbeelding: AFP

Het coronavirus vormt amper een gevaar voor de bevolking van de Verenigde Staten. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump woensdag op een persconferentie in het Witte Huis over de situatie rond het virus.

Volgens Trump is het risico voor zijn landgenoten „zeer laag” door de voorzorgsmaatregelen die zijn getroffen en zijn de VS voorbereid „te doen wat nodig” is, mocht het virus zich verder verspreiden.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Hooggeplaatste overheidsfunctionarissen zeiden onlangs dat het zeer waarschijnlijk is dat het virus zich sneller onder Amerikanen zal gaan verspreiden. Trump sprak dat tijdens de persconferentie echter tegen. Hij stelde dat het wat hem betreft juist „niet onvermijdelijk” is dat een dergelijk scenario zich voordoet.

Een reisverbod voor Amerikanen naar andere landen waar het virus is opgedoken, is volgens Trump nog niet aan de orde. „Op het juiste moment zullen we dat wellicht doen”, zei de president, die naar Italië en Zuid-Korea verwees als landen die „behoorlijk zwaar getroffen zijn” door het virus.

Vicepresident Mike Pence is door Trump aangesteld om de Amerikaanse bestrijding van het nieuwe coronavirus te leiden. In de VS zijn tot nog toe 59 besmettingen gemeld.

90 seconden over corona. Video: De Limburger

Door Redactie