De Mos: ‘Schuurs is een goeie gast, maar hij staat altijd verkeerd’

Perr Schuurs. Afbeelding: Pro Shots

Oud-voetbaltrainer en tv-analist Aad de Mos twijfelt of Perr Schuurs een vaste waarde kan worden bij Ajax. „Hij heeft een goeie trap, maar hij staat altijd verkeerd.”

Volgens De Mos is het positiespel van Schuurs niet in orde. „Zijn vader Lambert mag handballer geweest zijn en zijn zus Demi kan goed tennissen, maar in mijn optiek staat Perr steeds verkeerd. Hij maakt altijd een foutje. En de laatste duels zie je dat hij een beetje geforceerd doet”, aldus De Mos.

Lees ook: Aad de Mos: ‘Ze maken de kiezer van alles en nog wat wijs. Nou, mij niet’

„Als je verkeerd staat, al is het maar tien centimeter, ben je al te laat. Dan is die spits allang weg. Hij moet leren van spelers als Daley Blind en werken aan zijn wendbaarheid, aan zijn snelheid in de eerste meters. Anders wordt hij nooit vaste waarde bij Ajax”, gaat de Ziggo-analist verder.

Toch ziet hij de potentie van de Limburgse Ajacied: „Vreselijk goede trap en hij kan goed inschuiven. En het is echt een goede gast. Maar ik hoop dat hij snel die laatste dingetjes leert.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #28. Video: De Limburger

Door Robin van der Kloor

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen