Bijrol voor Robin Frijns in Marrakech

Robin Frijns in actie. Afbeelding: Getty Images

Robin Frijns heeft in Marrakech tijdens de ePrix slechts een bijrol kunnen vervullen. De Maastrichtenaar werd elfde na te zijn gestart vanaf plek 22. De race in Marokko werd gewonnen door de Portugees Antonio Felix da Costa.

Frijns (Envision Virgin Racing) eindigde net als zijn landgenoot Nyck de Vries (twaalfde) na een goede inhaalrace net buiten de punten en had na de kwalificatie geen goed woord over voor de wedstrijdleiding. Die bestrafte hem met een grid penalty nadat hij de muur had geraakt. ,,Totale onzin”, mopperde de Maastrichtenaar wiens auto een energiepiek vertoonde na die botsing. De wedstrijdleiding oordeelde dat die piek onreglementair was en bestrafte Frijns dus.

De ePrix in Marrakech was de vijfde race in de Formule E. Da Costa is leider in het klassement. De Vries is dertiende en Frijns vijftiende.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen