Tientallen mensen gegijzeld in winkelcentrum Filipijnen

Speciale eenheid van de Filipijnse politie neemt positie in en staat op het punt het winkelcentrum binnen te vallen. Afbeelding: EPA

Een gewapende man houdt tientallen mensen gegijzeld in een winkelcentrum vlakbij de Filipijnse hoofdstad Manilla. ,,Hij heeft een pistool en schreeuwt dat hij een granaat heeft, maar dat kunnen we niet bevestigd krijgen”, zegt de plaatselijke burgemeester.

De gijzelnemer zou zijn ontslagen door het beveiligingsbedrijf van het winkelcentrum in San Juan. De autoriteiten hebben winkelende mensen geëvacueerd en de omgeving afgezet. Ze proberen te onderhandelen met de dader.

Burgemeester Francis Zamora zegt dat zeker één persoon is neergeschoten en naar schatting zo’n 30 mensen zijn gegijzeld. De neergeschoten man ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. De gijzelnemer zou wel bereid zijn om zijn gijzelaars te laten gaan, op voorwaarde dat de autoriteiten hem niet zouden voorliegen.

De schutter zou met zijn voormalige collega’s willen praten via videochat. ,,Hij zou oorspronkelijk hebben geprobeerd andere beveiligers te overtuigen met hem een soort coup te plegen tegen het management van het winkelcentrum.”

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee