Mega-overname in consultancybranche: Aon koopt Willis Towers Watson voor 30 miljard dollar

Afbeelding: Getty Images

Verzekeringsmakelaar en consultancy-organisatie Aon koopt branchegenoot Willis Towers Watson. Met de deal is bijna 30 miljard dollar gemoeid.

De partijen verwachten via de samensmelting voor honderden miljoenen dollars kosten te kunnen besparen.

Aon is in de Nederlandse media onder meer bekend van zijn maandelijkse bericht over de financiële situatie van pensioenfondsen. Ook was Aon eerder enkele jaren shirtsponsor van voetbalclub Manchester United.

Een jaar terug leek een samensmelting van Aon en Willis Towers Watson ook al op handen. Aon bevestigde toen zelfs in beginnende onderhandeling te zijn. Een dag later kwam evenwel naar buiten dat de onderneming toch afzag van de plannen, waarop beleggers geschrokken reageerden.

Afgesproken is nu dat aandeelhouders van Willis Towers Watson ongeveer 231,99 dollar per aandeel wordt betaald. Dat komt neer op een premie van 16 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel op de Amerikaanse beurzen van vrijdag.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen