Politie treft twee hennepkwekerijen aan in bedrijfspand Nederweert

Afbeelding: Nederweert24

De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen aangetroffen in een bedrijfspand aan de Magnesiumstraat op industrieterrein Pannenweg II in Nederweert.

Na tips over mogelijk verdachte zaken in het bedrijfspand, werd door netbeheerder Enexis een meting gedaan. Hierbij werden verdachte waardes vastgesteld, meldt Nederweert24.

De politie kreeg vervolgens geen contact met de huurder. De eigenaar was wel te bereiken en kwam direct met de sleutels naar de loodsen. De sloten waren echter vervangen en dus moest de politie de deuren forceren om toegang te krijgen tot de loodsen.

In beide loodsen werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 500 planten en nog eens ruim 1300 stekjes. Alle planten en materialen zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Er werd illegaal stroom afgetapt. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het pand.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Nederweert