Hoensbroekse senator spreekt in Sittard over voltooid leven

Eerste Kamerlid Maarten Verkerk. Afbeelding: Anne Paul Roukema

Eerste Kamerlid en emeritus hoogleraar Maarten Verkerk (ChristenUnie) uit Hoensbroek geeft donderdagavond een lezing over ‘voltooid leven’ in Sittard.

Hij zal enkele casussen bespreken en ingaan op hoe in de loop van de geschiedenis over euthanasie en de dood is nagedacht. Daarna gaat hij in op ethische vragen, en de bezwaren om ‘voltooid leven’ wettelijk mogelijk te maken. Om uit te komen bij de vraag: hoe gaan we hier zelf mee om?

Lees ook: Onderzoek: tienduizend 55-plussers willen dood zonder dat zij ernstig ziek zijn

Lees ook: Term ‘voltooid leven’ is te rooskleurig en de vrije wil is wispelturig, zeggen deskundigen en lezers

Er is ook ruimte voor vragen en discussie. De lezing is van 19.30 tot 21.30 uur in de Johanneskerk, Monseigneur Vranckenstraat 9 in Sittard. Info en aanmelden: kringenwerk.nl.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen