Oostenrijk verbiedt skiparty met Rowwen Hèze vanwege corona: ‘Ontzettend jammer voor al onze fans’

Afbeelding: Rowwen Hèze/Instagram

Voor de vijfde keer zou Rowwen Hèze woensdag een concert geven in het Oostenrijkse dorp Kirchberg. De band kon halverwege de rit ernaartoe huiswaarts keren omdat Oostenrijk bijeenkomsten met mensenmassa’s verbiedt om coronaverspreiding tegen te gaan.

Ze waren 400 kilometer onderweg toen ze rechtsomkeert konden maken. Vier leden van Rowwen Hèze hoorden dinsdagmiddag dat hun geplande concert in Kirchberg in Oostenrijk, woensdagavond, niet door mag gaan.

Lees ook: Oostenrijkse overheid verbiedt concert Rowwen Hèze vanwege corona

„De rest van de band en de manager waren al een paar dagen in Oostenrijk”, vertelt zanger Jack Poels dinsdagavond vanuit de auto op weg terug naar huis. „Wij zouden ons vandaag bij hen voegen. Maar midden in Duitsland hoorden we dat de Oostenrijkse regering alle bijeenkomsten met meer dan 500 mensen verbiedt in verband met het coronavirus.”

Nog even probeerde manager Rudi Havermans, die al ter plekke was, iets te regelen om de fans niet teleur te hoeven stellen. Wellicht kon er tweemaal een set van een uur worden gespeeld voor de helft van het publiek? Maar het was nee en het bleef nee.

Lees hier alles over het coronavirus

„Ontzettend jammer voor al onze fans. Dat concert trekt altijd een mengeling van lokale fans en mensen uit Nederland. Sommigen plannen hun skivakantie rondom ons concert heen”, zegt Poels. „Het is heel sneu voor die mensen, maar het is overmacht.” Zodra het viertal dat onderweg was hoorde van de afgelasting, stopten ze bij een wegrestaurant om een videoboodschap op te nemen voor de fans, vertelt Poels. Die is te zien op Instagram.

Woensdag gaat de band in conclaaf om te bezien of het concert kan worden ingehaald. Maar dit seizoen zal dat er niet meer van komen, zegt Poels. „De agenda zit overvol.”

Het Oostenrijkse concert, op het dorpsplein, zou het vijfde op rij worden. Het werd voorgaande jaren door ruim duizend mensen bezocht.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Door Kitty Borghouts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen