Na Rowwen Hèze moet ook DeWolff fans teleurstellen vanwege corona: ‘We hadden graag voor jullie willen spelen’

Afbeelding: Facebook DeWolff

Benieuwd naar interessante weetjes over bekende Limburgers? In deze showbizz-rubriek struint De Limburger het internet af voor de bijzondere en opvallend berichten van BL’ers op social media.

Het jaarlijks concert van Rowwen Hèze in het Oostenrijkse Kirchberg woensdag is geannuleerd vanwege de coronamaatregelen die Oostenrijk heeft ingesteld. De Oostenrijkse overheid heeft om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen alle evenementen verboden waarbij meer dan duizend mensen aanwezig zijn. De dialectband Rowwen Hèze was al onderweg richting het Alpenland toen de bandleden het teleurstellende nieuws te horen kregen. In een video die dinsdag op Facebook werd geplaatst laten ze weten het erg jammer te vinden.

Ook de Geleense band DeWolff heeft de optredens van dinsdag en donderdag in Oostenrijk moeten schrappen. ‘We hadden graag voor jullie willen spelen, maar we mogen helaas niet’, laten de teleurgestelde muzikanten weten.

De in Roermond geboren choreograaf Timor Steffens maakt het coronavirus van dichtbij mee. Voor een dansprogramma verblijft hij vaak in Italië. Tijdens de laatste show in Rome was er geen publiek aanwezig en dat vond hij een tikkeltje vreemd. Ook op straat heerst er paniek en zijn er lange rijen om een supermarkt in te komen, laat hij op Facebook weten. ‘Ik zag mensen vertrekken met hun winkelwagentje vol eten en drinken dat hen maandenlang kan voorzien. Het was iets dat ik alleen heb gezien in zombiefilms, maar helaas dit is de werkelijkheid’, zegt de choreograaf.

De Brunssumse vlogger Peter Nauts kan het niet laten om een video te maken over het coronavirus. Herken jij jezelf in het filmpje?

Genoeg over het coronavirus. De Tegelse Chantal Janzen deelt een zoete foto van zoontje Bobby. Zittend op een stoepje voor huize Janzen poseert hij voor de camera. ‘Deze zat op ons stoepje. Ik hou ‘m denk ik’, schrijft de zangeres en actrice.

De Maastrichtse violist André Rieu geeft woensdag met zijn Johan Strauss Orkest een concert in het Amerikaanse Tampa. Poserend aan het water glimlacht hij in de camera.

Formule 1-coureurs Max Verstappen en Alexander Albon mogen geregeld promotiewerk doen voor hun werkgever Red Bull Racing. Op twee koelboxen met een 80cc-viertaktmotor werd een race in Australië gehouden. „Ik heb Alex al verslagen, dat is positief. De eerste trofee van de week is binnen. Laten we hopen dat we hier zondag een tweede aan toe kunnen voegen”, zegt de Limburger op de site van Red Bull Racing. De eerste race van het seizoen wordt zondag op het Albert Park Street Circuit in Australië gehouden. Ga jij kijken?

Helaas geen winst voor de Nederlandse voetbalsters op het vierlandentoernooi in Frankrijk. Wel heeft Lieke Martens uit Bergen na lange tijd weer weten te scoren voor de Oranje Leeuwinnen. Bekijk hier de fraaie goal.

Door Chantalle Donné

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen