Harvey Weinstein moet 23 jaar de cel in

Harvey Weinstein. © EPA

De gevallen filmproducent Harvey Weinstein heeft woensdag te horen gekregen dat hij 23 jaar lang achter de tralies moet. Dat heeft de rechter vandaag in New York bepaald.

Maxime Segers

Weinstein, die 91 jaar is als hij vrijkomt, ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Zijn advocaten gaan in hoger beroep. Eerder liet zijn advocaat Donna Rotunno al weten dat de strijd nog niet voorbij is.

In rolstoel

De van zijn sokkel gevallen Weinstein, ooit de meest invloedrijke filmproducent in Hollywood, kwam woensdag in een rolstoel aan in de rechtbank. Vorige week werd hij uit het ziekenhuis ontslagen, nadat hij onwel werd tijdens de bijeenkomst waar hij schuldig werd bevonden door de juyryleden aan verkrachting en aanranding. Weinstein klaagde over pijn op de borst en bleek een te hoge bloeddruk te hebben

De zeven mannen en vijf vrouwen die zich in februari over het lot van Weinstein bogen, kwamen tot de conclusie dat de producent schuldig is bevonden aan het seksueel misbruiken van zijn voormalig assistent Mimi Haleyi in 2006. Ook oordeelde de juryleden dat Weinstein schuldig is aan de verkrachting van Jessica Mann in 2013.

Verkrachting

Weinstein werd eind februari vrijgesproken op de meest ernstige aanklacht: roofzuchtig seksuele mishandeling. Het gaat daarbij om verkrachting met een reeks verzwarende omstandigheden waar in New York levenslange celstraf op staat. De gevallen producent stelt zelf enkel seks met wederzijdse instemming te hebben gehad.

Eind februari werd Weinstein schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding door de acht juryleden. De zeven mannen en vijf vrouwen die zich vandaag over het lot van Weinstein bogen, kwamen tot de conclusie dat de producent schuldig is bevonden aan het seksueel misbruiken van zijn voormalig assistent Mimi Haleyi in 2006. Ook oordeelde de juryleden dat Weinstein schuldig is aan de verkrachting van Jessica Mann in 2013.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws