Verdachte moord op buuttereedner is bewoner azc Echt

Afbeelding: Theo Peeters/AD

De 56-jarige buuttereedner Frank Schrijen uit Boxmeer is vermoedelijk vermoord door een asielzoeker. De 26-jarige verdachte, die dinsdag sinds vastzit, is een bewoner van het azc in Echt.

Dat blijkt uit onderzoek van De Gelderlander en De Limburger. De politie kan de achtergrond van de verdachte niet officieel bevestigen.

De 26-jarige verdachte is afkomstig uit Trinidad en Tobago. Hij werd dinsdagmiddag aangehouden in een woning in Gilze waar hij op dat moment verbleef. De man staat ingeschreven bij het azc in Echt.

Lees ook: Moord op buuttereedner: recherche onderzoekt ‘duistere kanten’ van ‘Gradje Boemel’

Geweld

Frank Schrijen werd zondagavond 1 maart dood in zijn bovenwoning in het centrum van Boxmeer gevonden. Hij bleek met geweld van het leven te zijn beroofd. Van het slachtoffer was bekend dat hij veel wisselende seksuele contacten had met andere mannen. Schrijen nodigde geregeld jonge mannen bij hem thuis uit.

De politie doet nog onderzoek naar het exacte motief voor de moord. De verdachte wordt daarover door het rechercheteam gehoord.

Lees ook: Moord op buuttereedner Frank Schrijen schokt collega’s: ‘Een markant figuur, bejubeld en verguisd’

Verdachte moord op buuttereedner is bewoner azc Echt
Politieonderzoek op de plek waar buuttereedner Frank Schrijen om het leven is gebracht.

De familie Schrijen toonde zich opgelucht door de aanhouding. Zij stellen niets te weten over de achtergrond van de verdachte. De moord schokte Boxmeer. Schrijen gold als een grootheid in de carnavalswereld. Hij was op pronkzittingen en bonte avonden een graag geziene artiest. Schrijen is woensdagmiddag in besloten kring begraven. Afgelopen zondag bewezen dorpsgenoten, vrienden, kennissen en fans hem de laatste eer in de sporthal.

Veilig land

Of de gearresteerde man hier kans maakte op asiel is niet bekend. Sinds april 2017 geldt Trinidad en Tobago voor als een veilig herkomstland. Wel maakt de immigratie- en naturalisatiedienst IND een uitzondering voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders (LHTB’s) die afkomstig zijn uit de eilandengroep voor de kust van Venezuela. Asielzoekers uit veilige landen van herkomst maken vrijwel geen kans op verblijf in Nederland.

Door Henk van Gelder en Jos Emonts

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren