Podcast: Malika (17) uit Blerick zat naast haar prille liefde op de achterbank toen ze verongelukte

Malika Radtke (slachtoffer 23) uit Blerick is een weekend van huis, als ze na een feestje in Horst bij vrienden in de auto stapt. Op de terugweg rijdt de bestuurder veel te hard, raakt een opstaande rand en botst tegen een boom. De klap wordt Malika fataal. Haar moeder Saskia Smeets vindt het lastig over het ongeval te spreken, vertelt ze De Limburger in het kader van Project 46. Van haar omgeving krijgt ze weleens het verwijt dat het lijkt alsof ze niet bezig is met de dood van haar dochter. Ze zien haar niet huilen. „Maar wat willen die mensen?” vraagt Saskia zich af. „Dat ze me kunnen opvegen? Ik huil niet snel. Dit verdriet is voor mijzelf.” Luister hier hoe moeder Saskia het ongeluk van haar dochter heeft beleefd.

Over dit project

Podcast: Malika (17) uit Blerick zat naast haar prille liefde op de achterbank toen ze verongelukte
Rik van Hulst en Judith Janssen

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg. In 2018 kwamen hier 46 mensen om het leven. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

>Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

Door Rik van Hulst & Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venray