Schattig hondje met één oor boven op haar kop hit op Instagram

Bron © AD

Rea Afbeelding: Instagram

De nog maar een paar maanden oude golden retriever Rae is dankzij een opvallende fysieke afwijking in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste honden op Instagram. Het Amerikaanse teefje heeft door een ongelukje na haar geboorte maar één oor boven op haar kop. De nu al ruim 164.000 volgers noemen Rae (het omgekeerde van Ear, oftewel oor) de schattigste viervoeter ooit.

Volgens het baasje van Rae werd het hondje, toen ze nog maar een paar dagen oud was, gebeten door haar moeder. Een dierenarts kon niets anders dan het linkeroor amputeren, waarna de wond werd gehecht. In de weken na de ingreep begon haar rechteroor, door het gemis aan huid op haar kop, te verschuiven. Momenteel is de retriever bijna volgroeid en staat het goed functionerende oor op haar kop. Een situatie die zeer waarschijnlijk de rest van Rae’s leven zo zal blijven.

Rae’s baasje Brianna Aardema uit de staat Michigan post bijna dagelijks foto’s en filmpjes van haar huisdier: beelden die in de meeste gevallen worden bedolven onder de likes. ‘Deze aandoenlijke eenhoornhond scoort hoog op de liefheidsschaal’, reageert iemand. Een ander gaat nog verder: ‘Rae heeft mijn hart gestolen’. Of: ‘een originelere naam voor deze schat is ondenkbaar’. Rae wordt zo ongeveer per dag bekender. Ook dankzij de door miljoenen bekeken ochtendshow Good Morning America waarin recent aandoenlijke beelden van het hondje werden getoond. Een filmpje van Rae dat op de app TikTok werd gezet, werd de afgelopen dagen al 2,5 miljoen keer bekeken en voorzien van ruim 500.000 likes.

Door Tom Tates

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen