Limburgse ondernemers krijgen uitstel voor betaling lokale belastingen

Afbeelding: De Limburger

De 28 Limburgse gemeenten en het Waterschap Limburg, die samenwerken in de BsGW, schorten de invordering van lokale belastingen voor ondernemers drie maanden op.

De maatregel is een reactie op de coronacrisis en geldt nadrukkelijk alleen voor ondernemers.

Uitvoeringsinstantie BsGW zet per direct alle automatische incasso’s stop voor alle gemeentelijke belastingen en vorderingen van het Waterschap Limburg waarmee ondernemers te maken hebben. Het gaat dan om zaken als de OZB, de afvalstoffenheffing en de zuiveringsheffing.

Dat betekent dat de automatische incasso die deze vrijdag zou plaatsvinden, niet doorgaat, meldt BsGW. Ook hoeven ondernemers in de deelnemende gemeenten de komende drie maanden geen lokale belastingen of waterschapsheffigen te betalen.

Tijdelijk ruimte

Gemeenten en Waterschap Limburg hebben besloten om de maatregelen in te voeren om ondernemers financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte bieden. De regeling voor uitgestelde betaling is vooralsnog van toepassing tot 30 juni van dit jaar. In lijn met het verzoek van MKB-Nederland zal BsGW geen rente heffen over de uitgestelde betalingen, laat de instantie weten.

Behalve Mook en Middelaar, Venray en Horst aan de Maas nemen alle Limburgse gemeenten deel aan de BsGW. De heffingen van het waterschap worden voor alle Limburgers door BsGW verwerkt.

De gemeente Horst aan de Maas laat via een woordvoerster weten vrijdag met nieuws over dit onderwerp te komen. Mook en Middelaar en Venray konden niet direct reageren.

Contact

BsGW vraagt ondernemers bij wie vrijdag toch geld wordt afgeboekt, contact op te nemen. Dat kan via hun persoonlijke login op de website of telefonisch, via 088-8420 420.

Door Stefan Dölcken

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen