Limburgse ondernemers willen ook steun van gemeenten en provincie tegen de coronacrisis

De bijna uitgestorven weekmarkt in Sittard vandaag die in plaats kwam van de afgelaste jaarmarkt Sint Joep. Afbeelding: Ermindo Armino

Nu het kabinet een enorm steunpakket beschikbaar stelt voor ondernemers die door de coronacrisis worden getroffen, kunnen de provincie Limburg en de Limburgse gemeenten niet achterblijven.

Dat is de teneur van een oproep van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) aan de lokale overheden in onze provincie. „Voor veel ondernemers, zeker voor mkb’ers en zzp’ers, is de lokale overheid hun directe partner”, schrijft de werkgeversorganisatie die zes aanbevelingen geeft hoe gemeenten en provincie de gedupeerde ondernemers kunnen helpen.

Zo moeten de lokale overheden, die een belangrijke klant zijn bij veel plaatselijke ondernemers, vaart maken met het verstrekken van opdrachten. Ook mogen de gemeenten, wat de LWV betreft, de lokale lasten versoepelen en bepaalde heffingen opschorten, zoals de precariobelasting voor terrassen. „Het is niet logisch om terrasbelasting te heffen als het terras dicht is.”

Verder willen de werkgevers dat gemeenten haast maken met het afgeven van bouwvergunningen en de bijstandsverlening voor zzp’ers. Tot slot vraagt de LWV van de gemeenten een soepele omgang met lokale subsidies en de oprichting van een gemeentelijke coronaloket.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen