Passagiers van cruiseschip Costa Luminosa onderweg naar Schiphol

Bron © ANP

Afbeelding: AFP

93 Nederlandse passagiers van het cruiseschip Costa Luminosa zijn maandagavond vertrokken op een speciale vlucht naar Amsterdam.

13 mensen moeten om medische redenen in Italië blijven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De Nederlandse ambassade en het consulaat in Italië staan de achterblijvers bij waar nodig, aldus het ministerie.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Het is niet bekend om welke medische redenen deze dertien mensen niet mee konden, zei een woordvoerder van het ministerie. Ook kon hij niet zeggen wanneer de groep van 93 in Nederland arriveert.

Het cruiseschip, waar veel Nederlandse toeristen op zaten, was al enige tijd onderweg en werd bij meerdere havens geweigerd uit angst voor het coronavirus. Uiteindelijk mocht de Costa Luminosa aanmeren in Italië.

Op het schip waren twee mensen besmet met het virus, die daarom eerder in Puerto Rico van boord gingen. Buitenlandse Zaken meldt ook dat 28 Nederlandse passagiers van het cruiseschip Costa Pacifica naar verwachting dinsdag naar Nederland komen. Dit cruiseschip is vorige week in Marseille aangekomen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen