Landgraafse verdachte van oplichting blijft langer vast

Afbeelding: ANP XTRA

Een 41-jarige man uit Landgraaf, die wordt verdacht van oplichting en diefstal met een valse sleutel, blijft nog zeker veertien dagen vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris besloten, zo meldt het Openbaar Minsterie.

In totaal hebben zes personen, voornamelijk vrouwen, aangifte gedaan. Het zou gaan om een totaalbedrag van ruim 25.000 euro.

Vertrouwensband

Het onderzoek tot nu toe laat een verdachte zien die een vertrouwensband met zijn latere slachtoffers opbouwt. Vervolgens vraagt hij of hij geld kan lenen - waarbij hij verschillende redenen noemt, hij heeft het geld bijvoorbeeld nodig voor een vliegticket of voor de aanschaf van een auto – en belooft hij het bedrag nog diezelfde dag terug te betalen. Als hij het geld eenmaal heeft ontvangen laat hij niet of nauwelijks meer van zich horen. Het geld neemt hij direct op of geeft hij meteen uit. Ook zou hij geld hebben overgemaakt naar zichzelf met de telefoon (bank-app) van een ander door gebruik te maken van inlogcodes die hij had afgekeken.

Eerder veroordeeld

De verdachte is eerder tot celstraffen veroordeeld voor soortgelijke feiten. De rechter-commissaris heeft dan ook herhalingsgevaar meegewogen bij de beslissing de man in bewaring te stellen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen