Harde aanpak en zware strafeisen tegen ‘coronamisbruikers’

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Tegen mensen die strafbare feiten plegen en daarbij misbruik maken van de coronacrisis wordt hard opgetreden. Het Openbaar Ministerie zal hen snel oppakken en zware straffen eisen. „Dit soort gedrag wordt niet getolereerd”, zei Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van procureurs-generaal. Het OM wil hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving.

Lees hier alles over het coronavirus.

De afgelopen tijd waren er de nodige mensen die agenten in het gezicht spuugden of op openbare plekken opzettelijk mensen in het gezicht hadden gehoest en daarbij claimden het besmettelijke virus onder de leden te hebben. „Het OM zal dit soort strafbare feiten waar mogelijk binnen drie dagen via het supersnelrecht aan de rechter voorleggen”, laat het OM weten.

Lees ook: Tien weken cel voor ‘corona-hoester’: ‘Ik heb corona, nu hebben jullie het ook’

Woensdag liet de politie weten aangifte te hebben gedaan tegen een 35-jarige man die op station Utrecht Centraal meerdere malen in de richting van agenten had gespuugd en daarbij dreigde hen te besmetten met het coronavirus. De snelrechtzitting van deze man is gepland op woensdag 1 april. Afgelopen vrijdag veroordeelde de politierechter in Den Haag een ‘coronahoester’ uit Noordwijkerhout tot tien weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen