Druk op Wimbledon neemt steeds meer toe

Bron © AD

Het logo van Wimbledon op regendruppels tegen een raam. Afbeelding: AD/Reuters

Na de streep door de Olympische Spelen van Tokio in de ook door corona geteisterde sportwereld staan deze zomer nog twee grote sportevenementen op het programma: Wimbledon en de Tour de France. De laatste meldde woensdag nog monter dan maar zonder publiek door Frankrijk te willen koersen, maar boven het tennistoernooi in Londen pakken de donkere wolken zich samen.

De druk op Wimbledon is de laatste dagen flink toegenomen, nadat premier Boris Johnson de coronamaatregelen voor Groot-Brittannië eerder deze week flink aanscherpte. De All England Lawn Tennis and Croquet Club, de organisator van het Grand Slam-toernooi in de Engelse hoofdstad, houdt nog altijd vast aan haar planning om tussen 29 juni en 12 juli op het heilige gras van Londen te tennissen. Wimbledon wilde op zijn vroegst half april knopen doorhakken, maar dat lijkt onhoudbaar.

Het voorstel om Wimbledon door te schuiven naar de vrijgekomen periode van de Olympische Spelen (tussen 24 juli en 10 augustus), om zo in elk geval een maandje tijd te winnen in de strijd tegen het coronavirus, werd dinsdag na het uitstel van Tokio 2020 van tafel geveegd. Ook een verschuiving naar de herfst, zoals Roland Garros heeft gedaan, is in het doorgaans kletsnatte Londen ondenkbaar. Het Wimbledon-complex beschikt slechts op twee banen over een dak

De ATP en WTA, de tennisbonden bij de mannen en de vrouwen, hebben hun toernooien in elk geval opgeschort tot en met 8 juni.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen