Half miljoen mondkapjes aangekomen in Nederland

Bron © ANP

Afbeelding: AD

Een half miljoen mondkapjes en een partij beschermende kleding die door de Jack Ma Foundation en Alibaba Foundation gedoneerd zijn aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn in Nederland aangekomen, meldt PostNL.

Het is een van de zendingen vanuit de foundations naar de door coronavirus getroffen Europese landen. De materialen worden door het ministerie van VWS in ontvangst genomen en worden in samenwerking met het postbedrijf over de verschillende zorginstellingen in ons land verdeeld.

De Alibaba Foundation en de Jack Ma Foundation, die is vernoemd naar de oprichter, beloofden eerder 2 miljoen maskers en andere medische benodigdheden aan Europa te doneren om de coronacrisis aan te pakken. Deze zending is onderdeel van dat programma.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen